Skip Navigation LinksHome / Blog / Tips / Zelf professionele mailings maken én verspreiden

Zelf professionele mailings maken én verspreiden 

professionele mailingSteeds meer communicatie met klanten verloopt online. Dat is snel en efficiënt. Maar soms is een persoonlijk kaartje in de bus of een folder of brochure toch effectiever. Wat doe je bijvoorbeeld als je nieuwe klanten wilt bereiken, maar je hebt geen (email)adressen?

Ik merk het bij ondernemers in de omgeving. Ze verkopen prachtige producten en diensten, maar ze krijgen het niet bij de juiste mensen onder de aandacht. Online en social media zijn natuurlijk hot topic en goed in te zetten, maar ondertussen wordt de deurmat steeds leger. Waarom zou je daar als ondernemer dan niet meer gebruik van maken en een direct mailing versturen die opvalt?

Huis-aan-huis verspreiding levert nieuwe contacten op, maar zelf een direct mailing ontwerpen, drukken en verspreiden kan heel tijdrovend zijn. Door te kiezen voor een online aanbieder die alles in één biedt, bespaar je tijd en geld en heb je toch zelf volledige controle over je mailing en de verspreiding daarvan. Drukwerkservice.nl biedt zo'n 'alles-in-1' oplossing.

Als online aanbieder van drukwerk en verspreiding zien wij dagelijks hoe steeds meer kleinere ondernemingen zelf hun direct mailings bij ons uitvoeren. Soms eenmalig, maar vaak meerdere keren per jaar. En met resultaat.

direct mail drukwerkservice

Ervaringen van ondernemers

Wat zijn hun ervaringen en hoe maak je zelf een succesvolle mailing?

Van Wonderen Intersport in Bennekom:
"Wij hebben veel klanten in de regio. En trouwe klanten verdienen extra's bij ons. Dat levert een groot adressenbestand op. Regelmatig versturen we mailings, o.a. om trouwe klanten als eerste van de sale te laten profiteren. We kunnen de respons meten aan klanten die direct na de mailing de winkel bezoeken. Het voordeel van samenwerken met een partij als Drukwerkservice.nl is dat je zelf volledig de controle houdt, maar alles bij één partij uit handen kunt geven: ontwerp, druk en verspreiding. Veel minder gedoe dan alles zelf doen en tegen lagere kosten."


Kennisinstituut Bier:
"We verspreiden kennis over bier en gezondheid omdat hier veel fabels over leven. Omdat we een zeer kleine organisatie zijn, is een mailing versturen naar onze relaties en achterban een flinke klus. Via de online service hebben we het in één keer geregeld, met hulp en advies waar nodig. Zo werd bijvoorbeeld de achterzijde van de mailing voor ons ontworpen."

WireItUp:
"Wij zijn een echt business-to-business bedrijf. We richten ons op netwerk- en systeembeheer bij MKB-bedrijven in de Zaanstreek. Naast de gebruikelijke e-mail nieuwsbrieven sturen wij onze klanten kaartjes per post. Met tips en adviezen. Dat verwacht je niet van een IT-bedrijf en zo onderscheiden we ons van onze concurrenten."

Tips en trucs om zelf een mailing te doen

 1. Laat je helpen: vormgeven is een vak. Laat je helpen of maak gebruik van ontwerpsjablonen.
 2. Let op de details: zorg je zelf voor het ontwerp? Houd dan rekening met de aanleverspecificaties voor een optimaal resultaat.
 3. Verrijk je adressenbestand: relevante adressen kun je kopen, bijvoorbeeld in de DoelgroepShop van PostNL.
 4. Liever huis-aan-huis? Je scoort beter in het juiste postcodegebied. Bel Drukwerkservice.nl voor advies over de juiste postcodes voor je huis-aan-huisverspreiding.
 5. Gebruik deze slimme tips: Met twintig tips uit de neuromarketing maak je eenvoudig een nog effectievere folder of brochure: Tips uit de Neuromarketing

Met deze tips en de ervaringen van andere ondernemers maak je snel zelf online en zonder veel moeite een professionele mailing.

Plaats een reactie

* Uw reactie wordt zo snel mogelijk door ons beoordeeld en gepubliceerd.

Anderen over deze tip:

 
 
ico
Adres toevoegen
Voeg hieronder een adres toe aan uw adressenboek.

Vestigingsinformatie

Adreslijst

  Contactpersoon

  ico

  Gratis 20 tips om van uw mailing een succes te maken

  Met bewezen tips vanuit de neuromarketing.

  Hiermee meldt u zich ook aan voor onze mailing, zodat u geen acties misloopt!

  Laat ons u bellen
  Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.
  Bel me
  Chatten
  Start direct een chatgesprek met een van onze adviseurs. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 19.00 uur.
  Direct chatten