Skip Navigation LinksHome / Blog / Tips / Jouw mailing onderscheiden

Jouw mailing onderscheiden van de rest

Op sommige dagen is het best rustig op de deurmat. Maar toch moet je ervoor zorgen dat je opvalt. Voordat je het weet, verdwijnt jouw mailing met envelop en al in de oud papierkrat en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

uw mailing onderscheiden

De ontvanger moet echt het gevoel hebben iets mis te lopen als de mailing niet wordt open gemaakt. De envelop zelf is al onderdeel van de mailing en de inhoud maakt de verzending helemaal af. Alles moet kloppen, het plaatje moet compleet zijn.

Laten we eens kijken waarom het zo belangrijk is om op te vallen en hoe je dat doet. Met een aantal simpele aanpassingen maak je je mailing namelijk veel aantrekkelijker om te openen.

De grenzen opzoeken

Om op te vallen moet je soms de grenzen opzoeken. Je moet daar gaan waar de rest niet komt. Omdat ze het niet durven, of omdat ze het niet kunnen. Heel vaag natuurlijk: de grenzen opzoeken, maar in de rest van het artikel zal duidelijk worden wat ik daarmee bedoel.

Vorm

Een standaard mailing is plat en rechthoekig. En dat terwijl er nog zoveel andere vormen te bedenken zijn! Natuurlijk is het wel zo handig als de mailing nog door de brievenbus past, maar ook dán kun je veel variëren met de vorm van je mailing. Verstuur bijvoorbeeld met Valentijnsdag eens een mailing in de vorm van een hart. Of met Pasen in de vorm van een ei. Ook zijn er tegenwoordig hele gave driedimensionale mailings die uitklappen nadat ze op de deurmat zijn gevallen.

Kleur

Standaard enveloppen zijn wit. Een beetje kleur doet dan al veel als je op de grote stapel ligt. Houd wel rekening met je eigen huisstijl en probeer overal dezelfde sfeer uit te stralen. Zo herkent de ontvanger jouw mailing direct en is het geen verrassing wie de afzender is. Denk maar aan de blauwe envelop van de Belastingdienst.

Materiaal keuze

Natuurlijk kun je met materiaal ook veel. Alleen al in papier heb je ontzettend veel keuze. Kies voor een materiaal dat past bij jouw merk en bij de boodschap. Heb je een natuurlijk product, kies dan bijvoorbeeld voor 170 grams Houtvrij Offset. Wil je liever een luxe uitstraling, kies dan bijvoorbeeld 285 grams sulfaatkarton met glanslaminaat. Weten hoe dit eruit ziet? Bestel ons proefpakket.

Straal de kwaliteit uit die jij de ontvanger ook toewenst. Zorg ervoor dat het volledige plaatje klopt en kies voor een materiaal waarmee je opvalt.

De bobbel in de envelop

Ga maar bij jezelf na. Als je voelt dat er iets in de envelop zit dan wil je hem het liefst gelijk openmaken. Een bobbel in de envelop werkt altijd. En het kan soms heel simpel zijn! Denk aan een pen als je tekstschrijver bent. Of een spijker voor een timmerman.

Aansluiten bij de doelgroep

Maar wat je ook doet om op te vallen, zorg ervoor dat het aansluit bij de doelgroep. Niets vervelender dan een mailing die niet begrepen wordt door de ontvanger. De boodschap komt dan totaal niet over, of erger nog: de boodschap komt verkeerd over en de ontvanger krijgt een slecht gevoel bij jouw bedrijf. En dat moet je natuurlijk zien te voorkomen.

Het plaatje moet kloppen

En wat ga jij doen met je volgende mailing om op te vallen? Ga jij voor de bobbel? Of kies je een afwijkende vorm? Wat je ook doet, zorg ervoor dat het plaatje klopt. De mailing moet passen bij jouw bedrijf en niet misstaan tussen de rest van de communicatie. Als je dat allemaal voor elkaar hebt, kan het niet anders dan dat jouw mailing opvalt tussen de rest.

Plaats een reactie:

* Uw reactie wordt zo snel mogelijk door ons beoordeeld en gepubliceerd.

Anderen over deze tip:

 
Laat ons weten wat u van deze tip vindt.
ico
Adres toevoegen
Voeg hieronder een adres toe aan uw adressenboek.

Vestigingsinformatie

Adreslijst

  Contactpersoon

  ico

  Gratis 20 tips om van uw mailing een succes te maken

  Met bewezen tips vanuit de neuromarketing.

  Hiermee meldt u zich ook aan voor onze mailing, zodat u geen acties misloopt!

  Laat ons u bellen
  Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.
  Bel me
  Chatten
  Start direct een chatgesprek met een van onze adviseurs. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 19.00 uur.
  Direct chatten