Skip Navigation LinksHome / Blog / Tips / Hoe ontwerp ik een mailing

Hoe ontwerp ik een mailing?

Met een goed ontwerp komt de boodschap van jouw flyer of folder beter over. Hoe meer aandacht jij besteedt aan het ontwerp, des te beter de boodschap over komt. Daarom is het verstandig om hier op tijd mee te beginnen en goed na te denken over het ontwerp van jouw volgende mailing.

Want wat wil je uitstralen? Wat verwacht je precies van de ontvanger? En past jouw ontwerp bij het verhaal dat je wilt vertellen als bedrijf? Allemaal zaken waar je over na moet denken. Ga dus niet haasten, maar neem rustig de tijd.

afbeelding mailing

Beter goed gejat

Kijk voordat je gaat ontwerpen eens goed rond. Wat spreekt jou aan in andere mailings? Wat ontving jij deze week en wat vond je daarvan? Verzamel de dingen die je mooi vindt, maar let ook op de zaken die je niet mooi vindt. Door goed af te kijken bij anderen kom je op ideeën en kom je erachter wat wel en niet werkt.

Verdiep jezelf in de ontvanger

Verplaats jezelf eens in de ontvanger. Wat verwacht jij dan? Welke probleem los jij op en op welke manier val je op tussen alle andere mailings? Hoe beter jij je verdiept in de ontvanger van jouw mailing, des te beter wordt het ontwerp ontvangen. Zo ontstaat er geen mismatch en is het rendement van de mailing zo hoog mogelijk.

Handige tools

Als je zelf aan de slag wilt met het ontwerp van jouw mailing dan zijn daar een aantal handige tools voor. Natuurlijk kun je heel professioneel aan de slag met Photoshop en Indesign, maar als jij deze programma's niet (onder de knie) hebt, dan kun je er beter niet aan beginnen.

Online zijn er veel handige tools te vinden, waarmee je eenvoudig prachtige ontwerpen kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld de gratis tool Canva gebruiken. Hier kun je kiezen uit verschillende templates waar je je eigen afbeeldingen en teksten aan toe kunt voegen. Alternatieven voor Canva haal je uit deze lijst met gratis tools voor het bewerken van afbeeldingen.

Geen idee waar je moet beginnen

Neem dan contact op met één van onze ontwerpers en ga samen aan de slag. Zij kunnen op basis van jouw input advies geven en je al het ontwerpwerk uit handen nemen, zodat jij je op jouw eigen werk kunt richten.

Heb je zelf nog goede tips? Laat ze dan hieronder achter. 

Plaats een reactie:

* Uw reactie wordt zo snel mogelijk door ons beoordeeld en gepubliceerd.

Anderen over deze tip:

 
5.00 uit 5 (score uit 1 beoordelingen)
 •  
  Angelique Je kan ook gebruik maken van http://mailchimp.com is een handige tool en word ook gratis workshop over gegeven.
ico
Adres toevoegen
Voeg hieronder een adres toe aan uw adressenboek.

Vestigingsinformatie

Adreslijst

  Contactpersoon

  ico

  Gratis 20 tips om van uw mailing een succes te maken

  Met bewezen tips vanuit de neuromarketing.

  Hiermee meldt u zich ook aan voor onze mailing, zodat u geen acties misloopt!

  Laat ons u bellen
  Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.
  Bel me
  Chatten
  Start direct een chatgesprek met een van onze adviseurs. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 19.00 uur.
  Direct chatten