Skip Navigation LinksHome / Blog / Tips / Eerste hulp bij klanten bereiken / Waar vind ik nieuwe klanten

Waar vind ik nieuwe klanten?  

Iedere ondernemer houdt zich er mee bezig: "hoe kom ik aan voldoende klanten?" Nieuwe klanten vind je op heel veel manieren en plaatsen. Lees hier hoe je nieuwe klanten kunt werven door potentiële klanten en opdrachtgevers te benaderen.

Van goede klanten kun je er nooit genoeg hebben. Dus nieuwe klanten zijn altijd welkom. En soms zelfs noodzakelijk.

nieuwe klanten

De kracht van effectieve communicatie zit hem vaak in een uitgekiende combinatie van middelen. Zeker als jouw doelgroep heel divers is. Een combinatie van online en offline middelen werkt heel goed. Fysieke middelen trekken door hun vorm altijd de aandacht.

Het belang van nieuwe klanten

Ook al wil je met je bedrijf niet verder groeien, toch is het belangrijk om constant nieuwe klanten aan te trekken. De reden is logisch: de omzet bij bestaande afnemers kan afnemen. Daarnaast zullen ook van tijd tot tijd bestaande klanten weg vallen. Blijven zoeken naar nieuwe klanten dus!

Stilstand in nieuwe klanten = achteruitgang in omzet.

En achteruitgang in omzet kan geen enkele ondernemer zich veroorloven. Daarom moet er constant geïnvesteerd worden in het vinden van nieuwe klanten. Maar waar vind je deze nieuwe klanten? En hoe krijg je ze geïnteresseerd in jouw producten of diensten?

Direct klanten benaderen

Met een eigen netwerk kun je direct aan de slag met het benaderen van nieuwe klanten. Informeer jouw netwerk en houd ze op de hoogte van jouw werkzaamheden en wat je voor ze kunt betekenen. Pak ook die telefoon eens vast en bel ze op om te vragen hoe het met ze gaat. Zorg ervoor dat je weer op het netvlies komt.

Als je nog geen eigen netwerk hebt dan ontkom je niet aan koude acquisitie. Als jij jouw ideale klant inzichtelijk hebt kun je op zoek naar bedrijven die in dit plaatje passen. Probeer vervolgens zoveel mogelijk over de bedrijven te weten te komen en neem contact met ze op. Bel ze op of zorg dat je op de deurmat belandt met een mooi opgemaakte direct mail.

Tegenwoordig zijn er ook veel bijeenkomsten waar freelancers en ondernemers samenkomen. Ook daar zijn kansen als je op zoek gaat naar nieuwe klanten. Waarschijnlijk lopen de klanten zelf niet rond daar, maar kunnen andere ondernemers jou in de juiste richting helpen.

Indirect nieuwe klanten vinden

Door jouw netwerk uit te breiden ga je indirect op zoek naar nieuwe klanten. Jouw netwerk weet wat je doet en wat je kan en zij kunnen voor jou aan de slag als ambassadeur. Zij letten op kansen voor jou in hun eigen netwerk.

Om goed beslagen ten ijs te komen is het slim om na te denken over jouw aanwezigheid in jouw netwerk.

Heb jij bijvoorbeeld al nagedacht voor een pakkende elevator pitch? Dit is een korte presentatie waarin je enthousiast vertelt over wie je bent en waar je goed in bent.

Daarnaast is het belangrijk om te investeren in jouw website. Dit is jouw online visitekaartje en de kans is groot dat potentiële klanten daar voor het eerst kennis met jou maken. Om bezoekers naar jouw website te krijgen, kun je bijvoorbeeld social media inzetten. Ook kun je een direct mail sturen naar potentiële klanten met het doel om ze op de website te krijgen.

Geen tijd = geen prioriteit

Het vinden van nieuwe klanten is vaak een kwestie van plannen. Maak tijd in je agenda voor acquisitie. Natuurlijk ligt de focus van jouw onderneming voornamelijk bij het uitvoeren van werkzaamheden voor jouw klanten, maar hopelijk zie je na het lezen van dit artikel in dat het belangrijk is om te investeren in het vinden van nieuwe klanten. En dat het helemaal niet zoveel extra tijd hoeft te kosten als je het gaat zien als onderdeel van je werk.

Brievenbusreclame via Drukwerkservice.nl

Zoals je hierboven hebt gelezen zijn er veel manier om aan nieuwe klanten te komen. Er is geen goede en geen foute manier om nieuwe klanten te vinden, zolang het voor jou maar nieuwe klanten oplevert natuurlijk! Vraag jezelf daarom altijd af welke manier voor jou het meest natuurlijk voelt en waar jouw doelgroep zich bevindt.

Bevinden ze zich niet online? Dan zou het onzin zijn om al je budget en energie daar in te steken. Dan is het verstandiger om offline kanalen in te zetten om ze te bereiken. Zoek de doelgroep op of neem een prominente plek in op de deurmat. Wedden dat je daar opvalt?

Plaats een reactie

* Uw reactie wordt zo snel mogelijk door ons beoordeeld en gepubliceerd.

Anderen over deze tip:

 
 
ico
Adres toevoegen
Voeg hieronder een adres toe aan uw adressenboek.

Vestigingsinformatie

Adreslijst

  Contactpersoon

  ico

  Gratis 20 tips om van uw mailing een succes te maken

  Met bewezen tips vanuit de neuromarketing.

  Hiermee meldt u zich ook aan voor onze mailing, zodat u geen acties misloopt!

  Laat ons u bellen
  Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.
  Bel me
  Chatten
  Start direct een chatgesprek met een van onze adviseurs. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 19.00 uur.
  Direct chatten