Skip Navigation LinksHome / Blog / Tips / Afbeeldingen gebruiken in mijn mailing

Hoe gebruik ik afbeeldingen in mijn mailing?

Een visueel aantrekkelijke folder of flyer valt natuurlijk op bij de ontvanger. Een leuk plaatje doet veel: de juiste afbeelding roept vaak een emotie op, waardoor de boodschap van de mailing nog beter aankomt. Tenminste, als de emotie klopt met de boodschap natuurlijk!

afbeelding mailing

Maar hoe doe je dat? Hoe gebruik je afbeeldingen in mailings en waar haal je ze vandaan? Het is namelijk zo dat je niet zomaar een afbeelding van het internet kunt plukken om te gebruiken, daar zijn regels voor.

Eigen afbeeldingen

Het mooiste is natuurlijk om eigen afbeeldingen te gebruiken. Huur een professionele fotograaf in om passende foto's voor jouw mailing te maken, zo weet je zeker dat de afbeelding matcht met de boodschap. En dat het volgens de regels gaat.

Rechtenvrije afbeeldingen

Als je afbeeldingen van andere gebruikt dan moet je goed kijken of je te maken hebt met rechtenvrije afbeeldingen. Je kunt namelijk niet zomaar elke afbeeldingen voor je mailing gebruiken. De fotograaf heeft namelijk het recht om te bepalen wie en waarvoor de afbeelding gebruikt mag worden. Vaak moet je voor deze zogenaamde stockfoto's betalen. Bekende betaalde stockfoto websites zijn iStockphoto en Shutterstock.

Websites met gratis rechtenvrije afbeeldingen

Gelukkig zijn er ook websites waar je gratis goeie stockfoto's kunt downloaden. Hier krijg je te maken met zogenaamde Creative Commons. Dit zijn zijn standaard licenties die je aan je werk mee kunt geven waarbij je geen geld vraagt voor het gebruik van het werk. Zoals op deze websites bijvoorbeeld:

 1. SplitShire.
 2. Compfight
 3. Gratisography.

Een overzicht van de beste websites voor gratis stockfoto's vind je op DMmediaplein.

Let op je eigen huisstijl

Waar jij je afbeeldingen ook vandaan haalt, houd altijd de huisstijl in de gaten. Zorg ervoor dat de afbeeldingen passen en dat het niet een bij elkaar geraapt zooitje wordt. Als je met een eigen fotograaf werkt kun je hem daar op wijzen, maar als je zelf op zoek gaat naar afbeeldingen wordt het lastiger. Het beste kun je daarvoor een grafisch ontwerper inschakelen die de huisstijl ook op de afbeeldingen toepast.

Waar haal jij jouw afbeeldingen vandaan en let jij al op jouw huisstijl?

Plaats een reactie:

* Uw reactie wordt zo snel mogelijk door ons beoordeeld en gepubliceerd.

Anderen over deze tip:

 
Laat ons weten wat u van deze tip vindt.
ico
Adres toevoegen
Voeg hieronder een adres toe aan uw adressenboek.

Vestigingsinformatie

Adreslijst

  Contactpersoon

  ico

  Gratis 20 tips om van uw mailing een succes te maken

  Met bewezen tips vanuit de neuromarketing.

  Hiermee meldt u zich ook aan voor onze mailing, zodat u geen acties misloopt!

  Laat ons u bellen
  Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.
  Bel me
  Chatten
  Start direct een chatgesprek met een van onze adviseurs. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 19.00 uur.
  Direct chatten