• Alles in 1
  • Kwaliteitsdrukwerk
  • Gratis Het proefpakket bevat 15 papiersamples waarmee u een keuze kunt maken uit het papierassortiment. › Proefpakket aanvragen proefpakket proefpakket
  • Betaal zoals u wilt

Drukwerkbestand

Wat zijn de aanleverspecificaties?
De specificaties van het drukwerkbestand (PDF) dienen aan de volgende eisen te voldoen:
• Resolutie: minimaal 150 DPI (300 DPI is optimaal).
• Kleurschema: CMYK. De RGB kleurmodus zal door ons worden omgezet naar CMYK.
• Snijmarge/afloop: 3 mm aan alle zijden.
• Inslagschema: voor- en achterkant in juiste stand.
• Ingesloten lettertypes.
Voor uitgebreidere informatie download u onze aanleverspecificaties (PDF).

Hoe moet ik mijn .pdf bestand aanleveren?
U kunt uw .pdf bestand uploaden tijdens uw bestelling. Wanneer dit niet lukt kunt u contact opnemen met onze klantenservice op 088 23 63 968. U kunt dan de bestanden direct bij ons aanleveren via e-mail of wetransfer.com.

Hoe maak ik een .pdf bestand?
Adobe indesign: Kies Bestand > Exporteren. Geef een bestandsnaam en kies een map voor het bestand  Kies Adobe PDF bij Opslaan als type (Windows) of Structuur (Mac OS) en klik op Opslaan. Klik op Exporteren (Windows) of op Bewaar (Mac OS).
Adobe illustrator: Kies Bestand > Opslaan als of Bestand > Kopie opslaan.Geef een bestandsnaam en kies een map voor het bestand. Kies Adobe PDF (*.PDF) als bestandsindeling en klik op Opslaan. Klik op PDF opslaan.
Adobe Photoshop: Kies Bestand > Opslaan als. Geef een bestandsnaam en kies een map voor het bestand. Kies Photoshop PDF als bestandsindeling en klik op Opslaan. Kies bij Adobe PDF voorinstelling: PDF/X-1a. Klik op PDF opslaan.
QuarkXpress: Kies Archief > Exporteer> Document als PDF. Geef een bestandsnaam en kies een map voor het bestand. Klik op Opslaan.
Ms Office (bv Word): U kunt zelf een .pdf bestand  maken van uw Word-bestand door middel van een plug-in (Let op! dit is geen drukklaar .pdf bestand) Deze plug-in dient u te downloaden van de website. Zodra u deze heeft geïnstalleerd kunt u via de optie "opslaan als" uw bestand als Heeft u geen PDF bestand of heeft u een ander type drukwerkbestand? Bij de klantenservice zit een DTP-specialist die u graag verder helpt.› meer info pdf-bestand pdf-bestand opslaan. Vervolgens moet u het .pdf bestand en het originele word-document opsturen naar drukwerkservice@postnl.nl. Onze DTP'ers maken uiteindelijk een drukklaar .pfd bestand van uw Word-document.

Kan ik een drukbare .pdf van mijn Word-bestand maken?
U kunt zelf een .pdf bestand maken van uw Word-bestand door middel van een plug-in (Let op! Dit is geen drukklaar .pdf bestand) Deze plug-in dient u te downloaden van de website. Zodra u deze heeft geïnstalleerd kunt u via de optie "opslaan als" uw bestand als Heeft u geen PDF bestand of heeft u een ander type drukwerkbestand? Bij de klantenservice zit een DTP-specialist die u graag verder helpt.› meer info pdf-bestand pdf-bestand opslaan. Vervolgens moet u het .pdf bestand en het originele word-document opsturen naar drukwerkservice@postnl.nl. Onze DTP'ers maken uiteindelijk een drukklaar .pfd bestand van uw Word-document.

Kan ik ook andere bestandtype (.ai, .psd, ..) aanleveren?
Het is ook mogelijk om een ander bestandtypes (.ai, .psd, .indd, …) te uploaden bij Drukwerkservice.nl. Deze bestanden kunt u uploaden tijdens het bestelproces. Let op! Deze worden niet automatisch gecontroleerd door ons bestandscontrole systeem. Wij raden u daarom aan, indien mogelijk, om een .pdf van uw drukwerkbestand te uploaden.

Ik kan mijn .pdf bestand niet uploaden, wat nu?
Geen probleem. U kunt het bestand altijd via e-mail of via wetransfer.com op sturen naar drukwerkservice@postnl.nl.

Op welke variabelen wordt mijn drukwerkbestand gecontroleerd tijdens de .pdf-controle?
•  Beeldresolutie: Minimaal 150dpi (300dpi is optimaal)
•  Kleurschema: CMYK
•  Snijmarge/afloop: 3mm aan alle zijden
•  Pagina orientatie: voor- en achterkant in juiste stand
•  Ingesloten lettertypes
•  Pagina formaat en aantal pagina's

Mijn controle-rapport waarschuwt dat de beeldresolutie niet optimaal is. Wat nu?
Wij adviseren u om afbeeldingen met een resolutie lager dan 150 dpi niet te gebruiken. Boven de 150 dpi kan het afdrukresultaat voor u acceptabel zijn, echter blijft 300 dpi optimaal. Voor advies kunt u altijd contact opnemen met onze ervaren DTP'ers via onze klantenservice 088 23 63 968.

Mijn vraag staat er niet bij. Wat kan ik nu doen?
Voor alle overige vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.